La Trappe abdijbieren in Sprang-Capelle

La Trappe abdijbieren in Sprang-Capelle

De La Trappe bieren, afkomstig van de Koningshoeve in Tilburg, zijn wereldwijd bekend en geliefd onder bierliefhebbers. Deze trappistenbieren, gebrouwen volgens eeuwenoude traditie, hebben een unieke smaak en zijn van uitstekende kwaliteit.

De Koningshoeve in Tilburg is een abdij waar al sinds 1884 trappistenbier wordt gebrouwen. Het brouwen van trappistenbier is een zeer arbeidsintensief proces, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit en het behoud van de traditie. De monniken brouwen het bier volgens strikte regels en houden het hele proces nauwlettend in de gaten om ervoor te zorgen dat elk flesje La Trappe bier van de hoogste kwaliteit is.

Unieke smaken

La Trappe bieren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, elk met een eigen unieke smaak. Zo is er de La Trappe Blond, een licht en fruitig bier met een zachte afdronk. De La Trappe Dubbel is een donker bier met een rijke, volle smaak en aroma’s van karamel en gedroogd fruit. De La Trappe Tripel is een krachtig bier met een complexe smaak, met aroma’s van kruiden en fruit. Tot slot is er de La Trappe Quadrupel, een sterk en donker bier met een zoete, moutige smaak en aroma’s van donker fruit en kruiden.

La Trappe bieren in het schap bij VIVO-Lekkernijen in Sprang-Capelle

Eeuwenoude traditie

Als trappistenbrouwerij werken de monniken van de Koningshoeve volgens de regels van de Internationale Vereniging Trappist (IVT). Dit betekent dat ze het bier zelf moeten brouwen, in de abdij moeten brouwen, en de opbrengst van de verkoop moet gaan naar het levensonderhoud van de monniken en goede doelen. Het brouwen van La Trappe bieren is dus niet alleen een manier om een heerlijk bier te produceren, maar ook om een traditie in stand te houden en de gemeenschap te steunen.

We zijn er trots op dat dit hoogstaande lokale product bij ons in de winkel te vinden is. Deze bieren zijn niet alleen heerlijk om te drinken, maar hebben ook een interessant en traditierijk verhaal. Bij ons kun je de verschillende varianten ontdekken en ervaren welke smaak je voorkeur heeft. Daarnaast hebben wij exclusief de horeca variant in het assortiment, een mooie ronde fles die zeker mag worden gezien.

Kortom, La Trappe bieren zijn een bijzondere toevoeging aan ons assortiment. We streven naar een kwalitatief goed en smaakvol aanbod en waarderen hierbij het vakmanschap van de lokale producent.

Lees meer over de traditie van Abdij Koningshoeven.